valbeveiliging daktuin
Valbeveiliging leuning

Project Omschrijving

Sector:                Theater en entertainment
Lokatie:               Sneek
Dakoppervlak:     2.500 m2
Daktype:              Sedumdak
Datum:                februari 2017
systeem :            XSlinked – verhoogd
lengte:                54 meter

Het theater is in 2008 gesticht in het voormalige postkantoor aan de Westersingel en maakt deel uit van Cultureel Kwartier. Theater Sneek is de opvolger van het Amicitia Theater, dat begin deze eeuw werd gesloten en opging in CineSneek, als stadstheater van Sneek. Theater Sneek is sinds 2009 een van de organisatoren van het zomerfestival Sneker Simmer.

Na de nieuwbouw

In juli 2010 werd begonnen met de nieuwbouw van het theater op de plaats van het voormalige postkantoor. De theatervoorstellingen weken uit naar de Noorderkerk, aan de andere zijde van de gracht. De bouw van het theater was in oktober 2012 gereed. Het Cultureel Kwartier en het theater zijn op 2 november 2012 officieel geopend.

Tijdens de nieuwbouw is ook de valbeveiliging aangebracht door 1 van onze (niet nader te noemen) concurrenten. De daktuinen worden beheerd en onderhouden door de eigen medewerkers van de gemeente Súdwest Fryslân. Op verzoek van de gemeente hebben we de daken bekeken om de aanwezige voorzieningen uit te breiden omdat men het idee had dat de aanwezige voorzieningen niet voldoende waren om de daktuinen veilig te kunnen onderhouden.

De uitbreiding

Op basis van ons bezoek hebben we een advies opgesteld en in februari 2017 zijn wij aan de slag gegaan op het dak van Theater. We hebben hier een extra valbeveiliging aangebracht, namelijk een XS-Linked staalkabelsysteem. De patio’s zijn beveiligd met een aluminium leuningwerk en er is een nieuwe ladder geleverd, inclusief afsluitbare ophangbeugels zodat de ladder op het dak en uit het zicht bewaard kan worden. Vanaf nu kunnen de daktuinen van het Theater Sneek veilig worden onderhouden dankzij de valbeveiliging van Skysafe!