Blog

SkySafe B.V.

Dak anker XS platforms gemonteerd door SkySafe

12 maart 2019

Hulp > Bij Wet En Regelgeving Van Valbeveiliging.

Veel mensen willen weten waar ze aan toe zijn. Wat zijn de rechten en plichten voor valbeveiliging? Of het nu gaat om permanente valbeveiliging of tijdelijke valbeveiliging.

“Wat ben ik nu wel of niet verplicht om te doen?”

Dit is toch wel de meest gestelde vraag. In het vorige artikel heb ik dit kort geprobeerd uit te leggen. Nu is elke situatie natuurlijk weer anders, en het blijft lastig voor veel mensen om dit naar hun eigen situatie te vertalen. 
Wij helpen bij dat stukje advies en het eventueel duidelijker maken van de rechten en plichten met betrekking tot valbeveiliging.

Zo hebben wij een klant geholpen bij het in kaart brengen van alle risico’s van het in een fabriekshal werken op hoogte. In deze situatie ging het om een productiebedrijf waarvan de productie niet of nauwelijks stil mocht komen te liggen. Er is door ons een plan van aanpak gemaakt met daarin aangegeven wat verplicht is en wat niet. In dit plan komt ook naar voren wat de meeste prioriteit heeft. Aan de hand van dat plan hebben wij veiligheidsvoorzieningen aangebracht.  Wat erg prettig is voor de klant is dat het productie proces geen enkele hinder heeft ondervonden tijdens de montage van de voorzieningen. 

Inspectie/keuring en Onderhoud van de valbeveiliging.

Waarom moet valbeveiliging toch elk jaar geinspecteerd worden? Dit is eigenlijk goed te vergelijken met de APK van je auto. Als de auto niet APK goed gekeurd is is de auto niet verzekerd en mag hij niet de weg op toch? Met valbeveiliging is het bijna net zo. Is de valbeveiliging niet geinspecteerd dan kun je geen aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering. Het is immers niet vast gesteld dat de installatie nog in goede conditie was. Inspectie/keuring en onderhoud zijn dus heel belangrijk.

Monteur doet inspectie op dak

Wij voorzien veel bedrijfen, woningcooporatie’s en Vve’s van advies over valbeveiliging, daarnaast doen wij inspectie- en keuringswerk van vele soorten valbeveiligingssystemen

Ervaring gedrevenheid en creativiteit, drijven ons om overal een veilige werkplek op hoogte mogelijk te maken.