Project: Molen “De Duif”

Locatie: Nunspeet

Land: Nederland

Klant: Stichting vrienden van de Molen “De Duif”

Jaar: 2017

Op verschillende plekken in Nederland worden windmolens nog steeds gebruikt. Bij het beklimmen van een windmolen is veiligheid een belangrijk aspect. 

Het is hiervoor dat ons gevraagd is een aanpassing te maken waardoor vrijwilligers en molenaars veilig kunnen werken of demonstraties kunnen geven.

Door een minimale aanpassing aan de molen en een maatwerk veiligheidslijn hebben wij voor de vrijwilligers van deze molen een oplossing gevonden voor het aangelijnd kunnen beklimmen van de molen.

Door de mogelijkheden te onderzoeken en een gedegen praktijktraining te geven, hebben we een werkbare oplossing gevonden die door alle vrijwilligers “gedragen” wordt. Letterlijk en figuurlijk.

Met name tijdens het uitrollen van het doek hebben de vrijwilligers allebei hun handen nodig om het doek te begeleiden. Door aangelijnd te kunnen werken hebben ze de zekerheid dat wanneer ze achterover vallen, ze in ieder geval opgevangen worden door de valbeveiliging.

Tevens hebben wij in 2013 de valbeveiliging voor de Vogelhoeksmolen uit Hemelum bij het Zuiderzeemuseum Enkhuizen geleverd. Die nu nog steeds naar alle tevredenheid in gebruik is.

Stichting Molen “De Duif”

 

Oplossing op maat

Heeft u ook een valbeveiligingsvraag die u wilt voorleggen aan onze experts? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geloven er in dat voor ieder probleem een oplossing is. Tel: 0341-45 41 75

Advies of offerte aanvragen

Ook na kantooruren bereikbaar!

Contact of Mail ons

Wanneer ben je nou verplicht valbeveiliging aan te brengen?

U leest het in ons artikel

Skysafe