Geen doorbreking dakbedekking

Een groot voordeel van onze Bibo valbeveiliging is dat de dakbedekking niet wordt doorbroken. Iedere doorbreking van de dakbedekking verhoogt immers de kans op lekkage.

Bibo valbeveiliging 1
bibo valbeveiliging 2

Het Bibo Block

Bibo valbeveiliging is een permanent systeem van valbeveiliging voor het werken op platte daken. De basis van het systeem is het BiboBlock, een 192 kilo wegende, betonnen tegel met een afmeting van 900 x 900 x 110 mm, waarin een twaalf millimeter dikke RVS stalen ring is geïntegreerd. de tegel is voorzien van vier rubberen tegeldragers al dan niet voorzien van bitumineuze plakzegels, waarmee de tegel op het dak wordt gelegd. de dakbedekking wordt daardoor niet doorbroken. Met behulp van het multifunctionele BiboBlock kunnen verschillende valbeveiligingsvarianten op het dak worden aangebracht. Skysafe maakt de veiligheidsplannen en levert het systeem compleet met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals vanglijnen en harnassen.

Duurzame valbeveiliging

de levensduur van het BiboBlock valbeveiligingssysteem is minstens gelijk aan het gebouw waarop het wordt aangebracht. bij een renovatie kan het BiboBlock valbeveiligingssysteem eenvoudig worden hergebruikt.

Het Bibo Block Anchor systeem

Bij het BiboBlock anchor systeem koppelt de gebruiker (maximaal 1) zich met behulp van een harnas en een vanglijn vast aan het dichtstbijzijnde BiboBlock. Als hij elders op het dak werkzaamheden moet verrichten, loopt hij naar het volgende BiboBlock en zekert zich opnieuw. het BiboBlock anchor systeem is vooral geschikt voor situaties waarbij het dak weinig wordt betreden.

Bibo Lifeline systeem

Bij het Bibo lifeline systeem wordt een tijdelijke mobiele leeflijn gespannen tussen twee BiboBlocks. De gebruiker (maximaal 2) bevestigt zijn persoonlijke vanglijn aan deze leeflijn. Met het Bibo lifeline systeem kiest de gebruiker voor meer bewegingsvrijheid dan bij het BiboBlock anchor systeem. Hij hoeft zich minder vaak los te koppelen om veilig op een ander deel van het dak te werken. De leeflijn wordt steeds opnieuw gespannen. de BiboBlocks kunnen bij dit systeem tot twintig meter uit elkaar worden geplaatst. Het is een voordelig systeem en vooral geschikt voor situaties waarbij het dak weinig tot regelmatig wordt betreden.

Bibo Cable systeem

Bij het Bibo Cable systeem koppelt de gebruiker (maximaal 2) zijn harnas en vanglijn aan een permanent horizontaal RVS staalkabelsysteem. Dit stelt hem in staat overal op het dak te komen zonder zich tussentijds te hoeven loskoppelen. Bij dit systeem wordt aan elke BiboBlock een gegalvaniseerde stalen adapter geplaatst waarop een RVS staalkabel wordt gemonteerd. Over deze kabel loopt een Slider (meeloper) die moeiteloos over de tussensteunen glijdt. De persoonlijke vanglijn wordt aan de slider bevestigd voor een optimale bewegingsvrijheid. Het Bibo Cable systeem is uitermate geschikt voor platte daken die regelmatig voor onderhoud betreden worden. link naar project met Bibo Cable

Valbeveiliging met ankerpunten?

SkySafe is uw partner!

Share This: