Mobiele valbeveiliging

In de praktijk wordt vaak gewerkt met een combinatie van permanente en mobiele valbeveiliging.

Wanneer collectieve veiligheidsvoorzieningen echter ontbreken, kunnen mobiele systemen ook de oplossing zijn om veilig op hoogte te werken.

Bij SkySafe vindt u alle artikelen die dit mogelijk maken. Als Certified Partner van XSPlatforms, zijn wij verzekerd van een duurzaam en kwalitatief hoog assortiment mobiele valbeveiliging, wat voldoet aan alle internationale veiligheidseisen.

Onze collectie mobiele valbeveiliging bestaat uit:

Wij bieden harnassen met één of meerdere bevestigingspunten. De werkzaamheden en de werkpositionering (horizontaal of verticaal) bepalen het aantal benodigde bevestigingspunten op het veiligheidsharnas. Wij helpen u graag het juiste harnas te selecteren.

Met een vanglijn zekert de gebruiker zichzelf aan een leeflijnsysteem of (mobiel) ankerpunt om veilig op hoogte te kunnen. We bieden vanglijnen met en zonder valdemper. Wanneer een vanglijn lang genoeg is om over de dakrand te komen is er sprake van valgevaar en is een valdemper noodzakelijk.

Wanneer er geen valgevaar is spreken we van een positioneringswerkzaamheden en is een vanglijn zonder valdemper voldoende. Omdat de afstand tussen de leeflijn en de dakrand varieert, zijn er ook verstelbare positioneringslijnen beschikbaar. Deze mobiele valbeveiliging is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met eigen kenmerken.

De XStop is een automatisch valstopapparaat dat onmiddellijk blokkeert om een val te stoppen. Een onmisbaar veiligheidsartikel, zeker in situaties waar beperkte ruimte is voor een val. Valstopapparaten zijn leverbaar met een valindicator en zijn er in verschillende lengtes, variërend van 1,5 meter tot en met 25 meter.

SkySafe levert veiligheidshaken in vele soorten en maten, omdat elke werksituatie andere valbeveiliging en dus andere verbindingselementen vraagt. We bieden haken van staal en aluminium in een variatie van grootte, opening en sluitingsmechanisme.

Wanneer er geen vaste borgingspunten zijn bieden mobiele ankerpunten uitkomst. Deze kunnen geplaatst en verwijderd worden naar eigen inzicht, zonder schade achter te laten. Een uiterst flexibele manier om overal een veilige werkplek te creëren. Het assortiment omvat mobiele ankerpunten voor diverse scenario’s, van bevestiging op een zeecontainer tot montage in een deur- of raamopening.

Naast uitgebreide valbeveiligingsoplossingen, bieden we ook andere essentiële veiligheidsaccessoires. Zo kunt u bij ons terecht voor o.a. roof markers, took cords, veiligheidshelmen en klimtassen. Vraag ernaar bij SkySafe!

Mobiele valbeveiliging?

SkySafe is uw partner!

Share This: