SkySafe - Valbeveiliging - Situaties - Schuine daken - 1

Schuine daken

Op schuine daken worden steeds meer apparatuur en installaties geplaatst. Deze schoorstenen, dakramen, zonnepanelen, airco-units of zonneboilers moeten regelmatig geïnspecteerd en onderhouden kunnen worden. In het verleden werden hiervoor steigers ingezet als randbeveiliging, maar deze veroorzaken snel overlast voor de bewoners en brengen hoge, terugkerende kosten met zich mee.

Valbeveiliging hellend dak

Valbeveiliging voor schuine daken verschilt van de oplossingen voor horizontale daken, omdat de arbeiders over het gehele dak beschermd moeten worden tegen vallen en niet alleen langs de dakrand. Daarnaast hebben arbeiders bij een helling van meer dan 45 graden of bij een glad dakvlak middelen nodig om zichzelf te positioneren, terwijl ze met hun werk bezig zijn.
Ook voor schuine daken is er valbeveiliging die het werken op hoogte permanent veilig maakt. Voor hellende daken kan de veiligheidsoplossing bestaan uit ankerpunten, kabelsystemen, ladderhaken en bordessen, of een combinatie. Daarover adviseren wij u graag.

Valbeveiliging voor schuine daken?

SkySafe is uw partner!

Share This:

Geef een reactie