Projecten

SkySafe B.V.

Valbeveiliging plaatsen bij zonnepanelen

Valbeveiliging bij zonnepanelen

Project: Plaatsen valbeveiliging i.v.m. nieuw te plaatsen zonnepanelen

Locatie: Midden Nederland

Land: Nederland

Klant: Woningstichting

Jaar: 2018

Een voor ons bekende woningstichting benaderde ons met de vraag of wij valbeveiliging konden plaatsen op een flatgebouw dat afgestemd is op de nieuw te plaatsen zonnepanelen. De doelstelling was om de valbeveiliging zo te plaatsen dat de reeds ingekochte panelen allemaal goed geplaatst konden worden zodat deze voldoende daglicht krijgen en dat ze ook goed te bereiken blijven voor het noodzakelijke onderhoud aan de panelen.

Na een werkopname en het maken van een plan van aanpak was ons voorstel om er voor te zorgen dat de dakdekker en de monteur van de bliksembeveiliging ook hun onderhoud veilig kunnen plegen aan de dakranden.

Er is daarom gekozen voor een permanent kabelsysteem op 2 meter uit de dakrand.  Waar nodig is het uitgebreid met korte delen los opgelegd aluminium leuningwerk. Er ontstaat zo een veilige werkplek voor meerder specialiteiten, waar prettig gewerkt kan worden en een optimale energieopbrengst is voor de zonnepanelen.

Oplossing op maat

Heeft u ook een valbeveiligingsvraag die u wilt voorleggen aan onze experts? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geloven er in dat voor ieder probleem een oplossing is.

Zonnepanelen en valbeveiliging op plat dak
zonnenpanelen valbeveiliging kabelsysteem

Liever persoonlijk contact over uw situatie?

Bel ons! Ook na kantooruren bereikbaar!

Andere oplossing nodig?

Vraag het onze adviseurs!
Sluit Menu