BiboBlock

SkySafe B.V.

BiboBlock

Het BiboBlock valbeveiligingssysteem is een permanent systeem voor het werken op platte daken. De basis van het systeem is het BiboBlock; een 192 kilo wegende, betonnen tegel met een afmeting van 900x900x110 mm, waarin een 12 mm dikke rvs stalen ring is geïntegreerd. Een BiboBlock is voorzien van vier rubberen tegeldragers, en wordt al dan niet met bitumineuze plakzegels, op het dak gelegd. Een groot voordeel is dat de dakbedekking en de onderconstructie niet hoeft te worden doorbroken. SkySafe vertelt u graag meer over de BiboBlock en zijn toepassingen.

BiboBlock Cable

Drie systemen BiboBlock

Er zijn drie verschillende systemen te gebruiken in combinatie met het BiboBlock.

  1. Bibo Anchor 
  2. Bibo Lifeline 
  3. Bibo Cable 

Met behulp van het multifunctionele BiboBlock kunnen verschillende valbeveiligingsvarianten op het dak worden aangebracht. SkySafe kan het systeem compleet leveren met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals vanglijnen en harnassen.

Bibo Anchor, Lifeline of Cable

Bij het Anchor Systeem koppelt de gebruiker (maximaal drie) zich met behulp van een harnas en een vanglijn vast aan een BiboBlock. Als hij elders op het dak werkzaamheden moet verrichten, koppelt hij zich los, loopt naar het volgende BiboBlock en zekert zich opnieuw. Bij het Lifeline Systeem wordt een tijdelijke mobiele leeflijn gespannen tussen twee BiboBlocks. De gebruiker bevestigt zijn persoonlijke vanglijn aan deze leeflijn. Met het Lifeline Systeem kiest de gebruiker voor meer bewegingsvrijheid dan bij het Anchor systeem. Het Anchor en Lifeline Systeem zijn vooral geschikt voor situaties waarbij het dak weinig tot regelmatig wordt betreden. Bij het Cable systeem koppelt de gebruiker zijn harnas en vanglijn aan een permanent horizontaal staalkabelsysteem. Dat stelt hem in staat overal op het dak te komen zonder zich tussentijds te hoeven loskoppelen. Het Cable systeem is uitermate geschikt voor platte daken die veelvuldig voor onderhoud betreden moeten worden.

Voor meer informatie en advies

Meer weten over het BiboBlock systeem en een veilige werkomgeving? Neemt u dan contact op met onze specialisten op telefoonnummer 0341- 45 41 75. We adviseren u graag en zijn tevens buiten kantooruren bereikbaar. 

Bibo valbeveiliging
BiboBlock Anchor
man met valbeveiliging aangelijnd aan bibo blok
BiboBlock Lifeline
BiboBlock Cable
Bibo Block Cable

Meer weten over het BiboBlock systeem?

Bel ons! Ook na kantooruren bereikbaar!

Andere oplossing nodig?

Vraag het onze adviseurs!