Een RI&E laten maken

Home » Risico Inventarisatie & Evaluatie

Met een Risico- Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) worden risico’s binnen een bedrijf in kaart gebracht. Bij een RI&E wordt onderzocht of het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. Dit wordt vervolgens allemaal genoteerd in het Plan van Aanpak. SkySafe vertelt u hier graag meer over.

Het belang van een goede RI&E

Het Plan van Aanpak na de RI&E geeft door middel van de kleuren grijs, blauw, rood en groen weer waar de risico’s zitten. De kleuren geven aan waar materiaal verwijderd of geplaatst zal worden of nog goed is. Als materiaal herbruikbaar is op een andere plek gaat onze voorkeur daarnaar uit. Bij SkySafe zoeken we altijd naar een duurzame oplossing voor veiligheidsmiddelen. Het Plan van Aanpak van de RI&E omvat:

  • Een overzicht van de risico’s en hoe die op te lossen zijn
  • Wat het resultaat zal zijn na de oplossing
  • Een daktekening met alle voorzieningen en de oplossingen erop

Waarom een RI&E zo belangrijk is

Een RI&E geeft u een duidelijk overzicht van de risico’s binnen uw bedrijf en hoe u die naar een aanvaardbaar niveau kunt krijgen. Op deze manier verkleint u de kans op ongelukken en creëert u een veiligere werkplek. Dit betaalt zich vaak terug in een positievere en productievere werksfeer. Bovendien helpt het bij het verminderen van de werkdruk. Werkt u bijvoorbeeld op hoogte? Dan is valbescherming op hoogte erg belangrijk voor de veiligheid én voor de gemoedstoestand van uw medewerkers. Ook hiervoor schakelt u ons in.

Benader ons voor het samenstellen van een RI&E

Wilt u graag een RI&E laten maken door ons ervaren bedrijf uit Harderwijk, regio Amersfoort? Belt u ons dan op telefoonnummer 0341- 45 41 75. We geven u graag meer informatie over de mogelijkheden en onze diensten. We zijn ook buiten kantooruren bereikbaar.

laptop met tekst er op

Liever persoonlijk contact over uw situatie?

Bel ons! Ook na kantooruren bereikbaar!

Andere oplossing nodig?

Vraag het onze adviseurs!