Met een RI&E (Risico-inventarisatie & -evaluatie) worden risico’s binnen een bedrijf in kaart gebracht. Er wordt onderzocht of het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. Dit wordt vervolgens genoteerd in ons Plan van Aanpak. SkySafe vertelt u hier graag meer over.

 

Het belang van een goede RI&E

Het Plan van Aanpak na de RI&E geeft door middel van de kleuren grijs, blauw, rood en groen weer waar de risico’s zitten. De kleuren geven aan waar materiaal verwijderd of geplaatst zal worden of nog goed is. Als materiaal herbruikbaar is op een andere plek, gaat onze voorkeur hiernaar uit. Bij SkySafe zoeken we altijd naar een duurzame oplossing voor veiligheidsmiddelen. Het Plan van Aanpak omvat:

  • Een overzicht van de risico’s en hoe die op te lossen zijn
  • Wat het resultaat zal zijn na de oplossing
  • Een daktekening met alle voorzieningen en de oplossingen erop

Waarom een RI&E zo belangrijk is

Een RI&E geeft u een duidelijk overzicht van de risico’s binnen uw bedrijf en hoe u die met realistische oplossingen naar een aanvaardbaar niveau kunt krijgen. Op deze manier verkleint u de kans op ongelukken en creëert u een veiligere werkplek. Dit betaalt zich vaak terug in een positieve en productieve werksfeer. Bovendien helpt het bij het verminderen van de werkdruk. Werkt u bijvoorbeeld op hoogte? Dan is valbescherming op hoogte erg belangrijk voor de veiligheid én voor de gemoedstoestand van uw medewerkers. Ook hiervoor schakelt u ons in.

 

Plan een afspraak met ons in

Wilt u graag een RI&E laten maken door ons ervaren bedrijf uit Harderwijk, in regio Amersfoort? Bel ons dan op telefoonnummer 0341- 45 41 75. We geven u graag meer informatie over de mogelijkheden en onze diensten. We zijn ook buiten kantooruren bereikbaar.

Advies of offerte aanvragen

Ook na kantooruren bereikbaar!

Contact of Mail ons

Wanneer ben je nou verplicht valbeveiliging aan te brengen?

U leest het in ons artikel

Skysafe