Permanente of tijdelijke valbeveiliging is op bijna elk plat dak wel mogelijk. Platte daken zijn geschikt voor meerdere soorten valbescherming. Hiervoor benadert u SkySafe in Harderwijk, dé specialist op het gebied van veilig werken op hoogte. Wij maken het mogelijk om veilig te werken op een plat dak. SkySafe levert hoogwaardige materialen op het gebied van valbeveiliging voor op een plat dak. Onze oplossingen zijn gericht op maximale veiligheid. Uw persoonlijke situatie, wensen en de wettelijke eisen staan daarbij voorop.

 

Welke opties heeft u op het gebied van valbeveiliging voor een plat dak?

Op een plat dak zijn veel soorten valbeveiliging mogelijk. De beste oplossing hangt sterk af van de werkzaamheden die uitgevoerd worden op het dak. Komt iemand vaak op het dak of maar één keer per jaar? Of bent u op zoek naar valbeveiliging voor een daktuin? Afhankelijk hiervan zijn er diverse mogelijkheden voor valbescherming en dakrandbeveiliging op een plat dak.

 

Permanente of tijdelijke hekwerken

De meest veilige optie voor valbeveiliging en dakbeveiliging op een plat dak is het plaatsen van een hekwerk langs de dakrand. Hekwerken zijn collectieve veiligheidsmiddelen en genieten de voorkeur boven individuele valbeveiliging. Daarnaast ervaart u nog meer voordelen van valbescherming op een plat dak:

  • Eén oplossing die voor iedereen een veilige situatie biedt.
  • Ervaring met werken op hoogte en valbeveiliging is niet nodig.
  • Er zijn geen handelingen nodig om de valbeveiliging te gebruiken.
  • Hekwerken kunnen vrij opgelegd worden, terwijl ze wel 100% veiligheid bieden.
  • Er zijn ook tijdelijke en neerklapbare mogelijkheden die makkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Ankerpunten voor een plat dak

Een andere mogelijkheid om veilig te werken op een plat dak, is het aanbrengen van ankerpunten. Op de meeste platte daken is er voldoende ruimte om deze ankerpunten aan te brengen. Deze punten worden met een permanent of mobiel leeflijnsysteem verbonden om zo een veilige situatie te creëren. Bij dit type valbescherming op een plat dak is wel enige kennis vereist van het werken met leeflijnen en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals harnassen. Verder is deze oplossing:

  • Het beste alternatief na een hekwerk
  • Goed te gebruiken op kleinere en grote daken en moeilijke plekken
  • Te gebruiken met permanente en tijdelijke leeflijnen

Veilig werken binnen de aangegeven zone op uw plat dak

Vooral bij een groot plat dak kan er gebruik gemaakt worden van een veilige zone als vorm van valbescherming. Dit is de zone vier meter van de dakrand af. Deze moet dan wel zeer duidelijk aangegeven staan, bijvoorbeeld met borden. Vaak wordt er met een rode lijn aangegeven waar de veilige zone ophoudt, zodat u weet waar u precies veilig kunt werken op uw plat dak. De onveilige zone is de afstand van vier meter vanaf de rand tot aan de dakrand. Binnen de eerste vier meter van de dakrand kan dus niet gewerkt worden, omdat daar nog steeds een grote kans is op ongelukken.

 

Vraag om advies van een expert

Onze experts helpen u graag met deskundig advies op het gebied van valbescherming. Vraag om advies op maat van onze professionals en ontdek wat de mogelijkheden zijn. U bereikt ons via het telefoonnummer 0341- 45 41 75. Ook kunt u uw vragen over valbescherming op een plat dak stellen via het contactformulier.

Wanneer ben je nou verplicht valbeveiliging aan te brengen?

U leest het in ons artikel

Skysafe