Over Ons

SkySafe B.V.

Specialist in veilig werken op hoogte

Als Specialist is het onze belangrijkste taak, er voor te zorgen dat iedereen die op hoogte werkt zijn of haar werk Veilig kan doen. Iedereen wil na zijn werk ook weer Veilig naar huis.  Het plaatsen van Valbeveiliging zorgt voor die veilige werkplek. Elke situatie is natuurlijk anders en er wordt per keer gekeken wat er nodig is om veilig te kunnen werken. Het plaatsen van valbeveiliging is niet iets wat je er zomaar bij doet. Het is heel belangrijk dat valbeveiliging juist geplaatst en gemonteerd wordt. Bij een verkeerde plaatsing en montage kunnen levens juist door schijnveiligheid meer in gevaar zijn. Bij de stop van een val komen namelijk grote krachten vrij op het lichaam, die er voor kunnen zorgen dat iemand wel is waar niet naar beneden valt maar als nog overlijdt aan interne schade in het lichaam. Voor het tot de minimum beperken van deze krachten op het lichaam tijdens een val is kennis, ervaringen en goede berekeningen nodig.

SkySafe maakt tekeningen en berekeningen om vast te stellen of de te plaatsen valbeveiliging veilig belast kan worden. Als de valbeveiliging in een noodsituatie nodig is wil je dat het levens redt. 

De Werkzaamheden van SkySafe zijn onder te verdelen in de volgende activiteiten:

  • Het maken van adviezen voor veilig werken op hoogte en in besloten ruimtes.
  • Het leveren en installeren van valbeveiliging en klimvoorzieningen.
  • Het jaarlijks inspecteren van valbeveiliging en klimvoorzieningen.
  • Het bedenken en leveren van maatwerkoplossingen die een relatie hebben met veilig werken op hoogte.
  • Het plegen van onderhoud aan valbeveiliging en gevelonderhoudsinstallaties.

Mocht u vragen hebben, wij helpen u graag de veiligheid op hoogte te verhogen.

Het ontstaan van SkySafe B.V.

SkySafe is een familiebedrijf ontstaan vanuit een speciale werkafdeling van het steigerbouwbedrijf Skyworks B.V.

Alex en zijn vader Theo ten Wolde hebben deze afdeling samen geleid. Vanuit hun voorgaande functies bij het steigerbouwbedrijf waren zij al bekend met het begrip “veilig werken op hoogte”. Dit waren hoofdzakelijk tijdelijke oplossingen van veiligheid. In 2008  besloten zij de afdeling over te nemen en de naam te veranderen in SkySafe B.V. 

Samen zagen zij voor SkySafe mogelijkheden om de veiligheid van werken op hoogte te verhogen door middel van permanente valbeveiliging. Door hun jaren lange ervaring van “veilig werken op hoogte” in de steigerbouw, hebben zij nu een schat aan ervaring en kennis opgebouwd. Valbeveiliging op zich zelf is een heel andere discipline dan alleen zorgen voor veilig werken op hoogte aangezien de voorzieningen permanent worden aangebracht. SkySafe biedt dan ook een complete benadering van valbeveiliging en veilig werken op hoogte.

Vanaf 2012 is de bedrijfsleiding over gegaan van vader op zoon en per 1 januari 2015 is Alex volledig eigenaar.  

Theo is nog altijd betrokken bij het bedrijf waar hij nog iedere woensdag te vinden is.

Mocht u vragen hebben, wij helpen u graag de veiligheid op hoogte te verhogen.